Tutorial download video youtube tanpa software | AKU PENGEMBARA

Wednesday, February 19, 2014

Tutorial download video youtube tanpa software

Assalamualaikum para pembaca blog Aku pengembara sekalian? Hari ini saya ingin berkongsikan dengan anda bagaimana download youtube tanpa menggunakan software seperti IDM mahu pun Keepvid. Ok, tanpa berlengah lagi, ikuti langkah-langkah mudah di bawah ini..

1) Pergi ke laman youtube

2) Search video yang anda mahukan

3) Copy link video tersebut. Contoh seperti gambar di bawah:



4) Pergi ke website ini --> Download youtube

5) Pastekan link yang anda copy tadi di ruang disediakan (tanpa https://)

6) Klik download now

7) Pilih format yang anda kehendaki

8) Kemudian save. :)

P/s: Simple kan? Baiklah, setakat ini dahulu perkongsian untuk kali ini, enjoy your video! hehe :D  kalau ada yang tak faham jangan malu jangan segan kaunter pertanyaan sentiasa dibuka. Oklah, nak layan Usop Sontorian jap (lama tak tengok cte nie.. Hehe), jumpa lagi dilembaran yang akan datang.. Assalamualaikum ;)

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

25 comments:

  1. thanks aniq for sharing..sllu pki youtube downloader tu aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Aniq plak sblm nie pakai IDM. Tapi IDM plak buat hal x ble download. So, pakai benda nie je la.. senang sikit.. :)

      Delete
  2. Terima Kasih... lepas ni boleh lahh beratkan komputer dengan video2 dari youtube tanpa bersusah payah mendownload software,,Yeayy :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. download jgn x download.. Memang senang cara nie.. Try lah :)

      Delete
  3. saya pun dah lama guna cheat game nie =)

    ReplyDelete
  4. terima kasih lah aniq. lama dah cari tutorial gini. yang ada selalu tak paham. hehe

    ReplyDelete
  5. Ok..esok nak cuba..hehe..leh la download citer upin dan ipin..hehe...thanks bro kongsikan..

    ReplyDelete
  6. Selamat pagi aniq. Perkongsian berguna. Walaupun jarang nak download dari youtube. Hehe.

    ReplyDelete
  7. ok nanti puteri nak cuba..lepas ni bolehlah download video banyak banyak..hehe. Thanks aniq :)

    ReplyDelete
  8. wah.... mo buat lah nti...nanti mo cuba... TQ bagitau aniq...hehe

    ReplyDelete
  9. Terima kasih Aniq Bukhary info yg diberi... moga memberi kemudahan kepada rakan utk menggunakannya.

    ReplyDelete
  10. oooo macam tu ke.. senang je rupanya... thanks sharing

    ReplyDelete
  11. selama ni guna IDM je. hehe

    ReplyDelete
  12. Great sharing... Tima kasih... Nnti boleh cuba nie...

    ReplyDelete
  13. memang jadi ek....nak try la nnti...tak boleh nak access kat ofis..

    ReplyDelete
  14. Thanks aniq..salam hujung minggu ya!!!

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum.

    terima kasih sudi bagi tutor.eh..macam nama anak saya plk.hehe.

    ReplyDelete
  16. tutorial yg bagus :)
    macam mana pulak kalau nak download video melalui youtube tapi untuk format mp3?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau convert lagu biasanya saya gunakan MP3 converter..

      Delete
  17. wah mantap. dari dulu saya mencari cari tutorial download video youtube tdak ketemu ketemu.. akhirnya ketemu yang benar benar work. terimakasih ya.

    ReplyDelete