Gempak! bunuh diri disebabkan hilang pen | AKU PENGEMBARA

Thursday, March 28, 2013

Gempak! bunuh diri disebabkan hilang pen


Nampak seperti sesuatu yang remeh namun percaya atau tidak disebabkan hilang sebatang pen seorang pelajar telah membunuh diri. Tak percaya? Lihat perjalanan tragis hidup seorang pelajar yang hilang sebatang pen..

Hilang pen ---> Kerja sekolah tak siap
Kerja sekolah tak siap ---> Makin bangang
Makin bangang ---> Fail SPM
Fail SPM ---> Tak masuk U
Tak masuk U ---> Takde ijazah
Takde ijazah ---> Susah dapat kerja
Susah dapat kerja ---> Takde duit
Takde duit ---> Kusut masai
Kusut masai ---> Tak hensem
Tak hensem ---> Takde awek
Takde awek ---> Tak khawin
Tak khawin ---> Takde anak
Takde anak ---> Lonely
Lonely ---> Tertekan
 Tertekan ---> Bunuh diri

P/s: Jangan sampai hilang pen!! Hehe. 


Aku pengembara tinggalkan anda dengan gambar sebatang pen yang Aku pengembara snap sendiri.
Nampak tak pen tu? Jaga baik-baik.. Jangan sampai hilang tau..^^ Perkongsian nie sekadar hiburan dikala otak tengah serabut.. Terima kasih untuk anda yang layan coretan 'gila' Aku pengembara hari ini (jangan marah)..Hehe.. Tanpa anda, siapalah saya..^^

Assalamualaikum...


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

26 comments:

  1. kahkah...pen ibarat magic...
    takde pen tak boleh buat magic..
    kesimpulannya bwahlah pen kemana2 saja..
    sekian...

    #juga mood serabut dan pelik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Betul tu.. setuju 101% admin sebenarnya nak tonjolkan gambar pen yang baru je snap.. hehe. pas tu admin gabungkan idea ngn sedikit coretan hitam putih kehidupan manusia...

      Delete
  2. Setelah siasatan dijalankan saya mendapati bahawa yg bunuh diri itu adalah lelaki (sbb tak hensem, takde awek). tapi gambar nampak macam perempuan. Ke mata saya silap? Hahahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha,, org pertama yg dapat kesan.. bagus! :D

      Delete
  3. tersirat maksud yang mendalam, hehehehe

    ReplyDelete
  4. mula-mula baca, biar betul! hahaha. tertipu rupanya.. ceit!

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Pen je yg cantik? hehe
      Btw thankz 4 ur comment :D

      Delete
  6. Tergelak pula rasanya. Terbaik lah room mate aku sorang nie.

    ReplyDelete
  7. Cantik pulak gambar pen tu( tak ada kena mengenakan dengan cerita kau) ^__^
    Tengok lah pakai camera sape kan?

    ReplyDelete
  8. Apa susah ANiq beli je pen baru kat kedai , aderr banyak tau , nk tlg beli ke ? heheh :p

    ReplyDelete
  9. boleh pulak buat lawak sbb pen.mybe dorang ade prob terpendam kottt

    ReplyDelete
  10. wahhh...kreatif ni... tak tercapai akal... hahaha

    ReplyDelete
  11. susahnya xda pen ye? silap2 boleh bunuh diri.. heheheheh :p

    ReplyDelete
  12. tragik sungguh...haha..kerana sebatang pen...

    ReplyDelete
  13. br mcm nk marah apsal psl pen nk bnuh dri, dosa tuh. skali baca.........

    ReplyDelete
  14. haha..terkena den..ingatkan betul2 kes bunuh diri yg remeh..sekali..hehe..tanpa pen siapa la kita heh..

    ReplyDelete
  15. Lepas ni Kerajaan patut berikan 10 batang pen berkualiti kepada semua pelajar. :3

    ReplyDelete
  16. Angkara sebatang pen je..sangat2 tragis...hahaaa

    ReplyDelete
  17. payah laa kalau mcm ni kann ?

    ReplyDelete
  18. nasib hana pernah hilangkan pensil ja.:P

    ReplyDelete
  19. ihik2! mmg lawak la awak neyh :) ngatkan betul dah td. haha

    ReplyDelete
  20. saling berkaitan antara satu sama lain.. hanya kerana sebatang pen.. hehe..

    ReplyDelete