Seakan tak percaya terlihat kelibat Mona Fendi di Damansara | AKU PENGEMBARA

Sunday, October 6, 2013

Seakan tak percaya terlihat kelibat Mona Fendi di Damansara

Pastinya tragedi pembunuhan ngeri 2 julai 1993 masih segar dalam ingatan. Siapa yang boleh melupakan sejarah hitam pembunuhan ADUN Batu Talam, Datuk Mazlan Idris yang telah terpahat dalam lipatan sejarah antara pembunuhan terkejam di Malaysia.

Pembunuhan ADUN Batu Talam itu dikaitkan dengan satu nama yang cukup femous iaitu Mona Fendi. Tapi hari ini saya bukannya bercerita mengenai pembunuhan tersebut. Bagi saya yang berlalu, biarlah berlalu dan jadikan pengajaran.

Apa sebenarnya yang saya ingin ceritakan di sini ialah kelibat wajah yang mirip Mona Fendi yang saya temui siang tadi. Wanita itu sebenarnya merupakan antara peserta yang menyertai 'asian ladies golf tournament' dan kebetulan saya antara official photographer yang terlibat sepanjang kejohanan. Lihat gambar di bawah..

Tengok daripada angle nie sama kan?? Aaarrrggghhhh. Aku tak percaya, Sebijik!

Crew Kami, (Antz Pictures studioz) yang bertanggungjawab selaku photographer
dan videographer pun seram sejuk melihat kelibat pompuan tu. Seram dowh!!

Bagi yang tak tahu siapa Mona Fendi tu, korang bolehlah 'google' dengan keyword Mona Fendi (Banyak blog yang menulis tentang kisah tersebut).


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

52 comments:

  1. ada kena mengena ngan mona fendi kot..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. kalau saya tak salah dia nie peserta dari Thailand.. tengok memang sebijik..

      Delete
    2. pelanduk 2 serupa la tu,kalau jelmaan btul2 seram ni,,hihihii

      Delete
  2. yang berambut panjang tinggi2 tu ke? errr sama jugak laa sikit huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal.. saya tak habis fikir tengok pompuan nie.. ada sekali tu dia tengok saya.. Perghhh. teringat terus dengan kisah arwah Mona yg seram tu...

      Delete
    2. mesti rasa seram masa dia pandang aniq tu kan..

      Delete
    3. mesti meremang bulu roma kan? haha, tak sembang ke tanya2 khabar? LOL

      Delete
    4. Dia tu peserta golf dari Thailand.. Nasib baik saya x pandai cakap bahasa Thailand.. kalau tak boleh sembang2 jap.. hehe

      Delete
  3. rilex2 brader rilex keyh :P ehehhehe ~

    ReplyDelete
  4. Seram weh..haha.. anak beranak kot

    ReplyDelete
  5. Pelanduk dua serupa. Tapi memang samalah muka dia ni.

    ReplyDelete
  6. pelanduk berupa-rupa kot..

    ReplyDelete
  7. seriusly same sangat..seram~~

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum....

    Acara yang dihadiri tu masih berlangsung atau dah tamat?. Kalau masih lagi berjalan, dan untuk lebih kepastian, pergilah berbual dengan orang itu. Mesti akan dapat jawapan yang sebenarnya.

    "Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri......"

    ReplyDelete
  9. kebetulan saje kot sama :)

    ReplyDelete
  10. memang seiras la wajah mereka aniq..

    ReplyDelete
  11. sy xkenal siapa tu.. nnti sy google. =)

    ReplyDelete
  12. errrr takut ! terus tangan ni nak google cerita pasal mona fendi . .

    ReplyDelete
  13. Hahaha.. jaga-jaga... Akhz!

    ReplyDelete
  14. Mmg sejibik....
    Tp muka kite kan ade 9 ek seiras....
    9 kew?? Hahahah hantam saja....
    But the real mona fendi mmg menyeramkan...

    ReplyDelete
  15. mmg seiras...meremang bulu roma kejap...hihi

    ReplyDelete
  16. aihh sebut je mona fandey boleh tak tidur malam ni. seram gila lah dengan dia. klu nmpk 'kembar' dia ni sy pun takut juga. hahaha.

    ReplyDelete
  17. Dalam dunia orang kata ada 7 orang muka yang serupa dengan kita. Itu kembar sepusat sepusing tu - mak bapak asing-asing. Apa kabar Aniq ?

    ReplyDelete
  18. pernah baca cita Mona Fendi tu. tapi orangnya tak ingat macam mana rupa. apa-apa pun, itu hanyalah "bayangan gurauan" hahahahaha..

    morning aniq. :)

    ReplyDelete
  19. Ha'ah lah Aniq... muka sama...kembar 7 mona fendy kot...huhu
    takoottt bila ingat kisahnya...

    ReplyDelete
  20. assalam, pelanduk dua serupa kot..

    ReplyDelete
  21. hehehe mmg sebijik lah kalau tgk dr sudut tuh...agak2 kalau jumpa mlm2 sape nk lari dulu yerrr :p

    ReplyDelete
  22. Salam ziarah. Jemput bertandang berkongsi inspirasi di http://wanariahamiza.blogspot.com/. Ukhwah itu indah. :)

    ReplyDelete
  23. hak r la..lebih kurang..adik dia kot..xtry tnya??

    ReplyDelete
  24. adelah iras2 mona fendy,kes mona fandy tu memang mengemparkanlah dulu..takot ooo

    ReplyDelete
  25. memang seiras..mungkin ada kaitan mereka ni..takut..:)

    ReplyDelete
  26. a'ah lar...jeng3...memang iras pun...^^

    ReplyDelete
  27. Wow okay seram gila ._. Kalau perempuan ni jalan dekat public mau lari semua orang

    ReplyDelete
  28. ha ah..ada iras lah.. :)

    ReplyDelete
  29. Opss! betul lah... Ida pernah lihat Mona fendi ni masa Ida kecil. Eeeee seramnyaaaa..

    ReplyDelete
  30. glurp! memang sebijik..glurp...scaryyy

    ReplyDelete
  31. ish...seramlah pulak aihhh

    ReplyDelete
  32. huiyoooooo.. memng sebijik kot,, tapi msti dia hangin kalau tahu ni,, ekeke

    ReplyDelete
  33. mungkin sedara mara kot.... huhuhu

    ReplyDelete
  34. aniq.... entri ini telah di review di mialiana.com

    http://www.mialiana.com/2013/11/review-1-kelibat-mona-fendi-di-damansara.html

    ReplyDelete
  35. Sejibik !!!! Hehhehehehe . Hantu dia kot. hehhee

    ReplyDelete
  36. hahaha kesian org tu x pepasal ad kaitan ngn MF..kihkih...muka serupa..arghh katekan kalo dia masih hidup cmne? hihi..Kidding.

    ReplyDelete
  37. Huhu.. Memang seram bagi yang ikut kes pembunuhan tu.. Arwah abang dulu pernah beli satu buku yang menceritakan segala kegiatan pembunuhan & ilmu hitam Mona Fendi.. Seram betul..
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete