Alhamdulillah! Cek dari nuffnang untuk tahun ini | AKU PENGEMBARA

Monday, April 14, 2014

Alhamdulillah! Cek dari nuffnang untuk tahun ini

Alhamdulillah! setelah beberapa lama menanti, akhirnya cek daripada Nuffnang sampai juga. Boleh tahan jauh jugalah aku ambil cek Nuffnang ini yang menggunakan alamat abang dekat Sepang. Tak pasal-pasal pinjam kereta member selepas akak ipar bagi tahu ada surat untuk aku. Punyalah excited sebab aku dapat mengagak surat yang sampai ini mesti cek daripada Nuffnang.

Aku jika dibandingkan dengan shakiddo.com pakar Nuffnang itu memang amat jauh sekali. Mungkin ada melihat nilai ini begitu kecil tetapi bagi aku nilai ini sangat-sangat besar kerana inilah hasil titik peluh memerah idea untuk dipersembahkan kepada pengguna alam maya. Sekali lagi ucapan syukur kepada Allah swt atas rezeki ini.

Jumlah wang terkumpul semenjak bergelar blogger. Alhamdulillah

Apa nak buat dengan cek ini?

Pertama sekali, melalui cek ini aku akan membina satu website untuk production yang telah lama menjadi planning dengan member-member. Sebelum ini, hanya ada laman facebook, Antz Pictures Studioz untuk mempromosikan production dan itu masih belum mencukupi bagi aku. Orang cakap, kalau ada website, ia akan nampak lebih profesional selain menjadi rumah untuk mengumpulkan hasil-hasik karya production. Untuk mewujudkan website production ini, Rm30 akan dibelanjakan untuk satu domain baru.

Baki daripada bayar domain tu nak buat apa?

Ok, dalam perancangan sebelum ini melalui cek ini juga, kad bisnes yang baru akan dilancarkan. Menyedari betapa pentingnya kad bisnes ini jadi tindakan segera akan diambil (tak mahu tangguh-tangguh lagi). Pendek kata, cek daripada hasil Nuffnang ini semua dilaburkan untuk menjenamakan dan meng'upgrade'kan lagi bisnes yang sedia ada. Nampak gayanya memang tak dapatlah aku nak beli kasut futsal baru untuk bulan ini. Kesian.. kesian.. Bisnes diutamakan, kasut futsal diketepikan (slogan baru). Huhu  

Apa-apa pun, Semoga dengan kedatangan cek kali ini dapat membakar lagi semangat untuk terus menyumbangkan sesuatu kepada dunia blogging. Terima kasih atas support daripada pembaca-pembaca tidak kira pembaca setia mahu pun silent reader Teratak Aniq Bukhary ini. Tanpa pembaca, siapalah penulis.

Akhir kata daripada aku seperti biasa 'tegur bila aku salah, hulurkan tanganmu bila aku lemah'. Assalamualaikum sayang. :) 

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

37 comments:

  1. wah aniq... Tahniah.. :)
    sayang jugak nuffnang kat awak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 sayang, kadang2 tak.. haha..
      CPUV untuk tahun nie pun x dapat lg..

      Delete
  2. alhamdulillah, ada jugak manfaat blogging ni kan. lepas ni mesti bisnes semakin maju.

    ReplyDelete
  3. teruskan menulis mencurah idea dan amalkan tips blogging yang betul.. tulis dari hati.. keep it up bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq bro atas tips yg berguna.. banyak benda lg nak kena belajar dalam dunia blogging nie.. ilmu masih cetek :(

      Delete
  4. kipidap bro....semoga bisnes sukses selalu hendaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Terima kasih atas support.. :)

      Delete
  5. Alhamdulillah tahniah.. semoga terus sukses Aniq.. :)

    ReplyDelete
  6. Tanniahlah sudah dapat cek dari Nuffnang. Bolehlah open table. :-)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..rezeki..hopefully dapat CPUV baru, kumpul banyak² boleh cash out lagi :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. Tahniah.. ada juga rezeki..
    kumpul banyak2 lagi Aniq

    ReplyDelete
  9. Satu perancangan terbaik untuk menjenamakan sesuatu. Semoga perancangan berjalan lancar.

    ReplyDelete
  10. tahniah Aniq.. teruskan usaha..

    ReplyDelete
  11. wahhh.Tahniah Aniq... Alhamdulillah ada gak rezeki kan... nasib baik jauh,klu ndak minta belanja sdh nasi kuning...hahhaa

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah rezeki..sapa nak bagi kan....

    ReplyDelete
  13. Tahniah bro. Anda lebih maju

    ReplyDelete
  14. tak pe..pelaburan jangka panjang nih..semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  15. Tahniah bro, memang terbaiklah bila hasilnya sebagai modal upgrade.

    ReplyDelete
  16. tahniah.. moga terus-terusan maju jaya.. :)

    ReplyDelete
  17. tahniah dik..In Sha Allah lepas ni makin sukses lagi..smoga dipermudahkan..:)

    ReplyDelete
  18. tahniah Aniq..dan good luck untuk bisnes dan blog. Semoga terus berjaya :)

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah ... dah siap buat budget lagi tu .

    ReplyDelete
  20. salammm... aniq belanja laa beger sekawan pleaseeee.. sue tak pernah dapat BE dr nuffnang T_T .. btw, goodluck utk bisness korang.

    ReplyDelete
  21. Salam rindu dari UK.. Gudluck Niq. :)

    ReplyDelete
  22. Tahniah...
    Akak dah buang nuffnang coz papar iklan arak n pompuan seksi pg2 sefi'ie. Dah tick takmo tp appear gak. Lastly, buang je la...

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah. Tahniah awak :)

    ReplyDelete
  24. Perancangan yang bagus...all da best

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah... tahniah!

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah.. tahniah aniq.. semoga terus murah rezeki.. :D

    ReplyDelete
  27. Haha..Tahniah bro...seronok lah kamu yer..hehe

    ReplyDelete
  28. tahniah. ada rezeki dari Nuffnang. Keep on writting. nice blog.

    ReplyDelete