Kangkung mengatasi Christiano Ronaldo & Jennifer Lawrence? | AKU PENGEMBARA

Wednesday, January 15, 2014

Kangkung mengatasi Christiano Ronaldo & Jennifer Lawrence?

Kangkung! kangkung! kangkung! Tak habis-habis dengan isu kangkung. :D

Hari ini saya bukan nak bercerita mengenai kenapa dan mengapa kangkung boleh jadi popular (sebab saya dah cerita detail sebelum ini)[Sini]. Tetapi lebih dari itu saya nak menunjukkan kehebatan dan ke'femous'an sayur yang mengatasi populariti Christiano Ronaldo (Pemenang Ballon D Or) dan Jennifer Lawrence (Artis Amerika) ini.

Kangkung is number one! :D

Christiano dan Lawrence dua nama besar yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Satu dunia dah tahu kehebatan mereka dalam bidang masing-masing. Tetapi yang ajaib dan kelakarnya, entah macam mana muncul pula ciptaan Allah yang kerdil menenggelamkan populariti dua nama besar tersebut iaitu 'kangkung'. Menarik bukan?. Jom kita lihat gambar di bawah:

Trending untuk hari ini menerusi google trend. :)

Kangkung oh kangkung! Christiano Ronaldo pemenang Ballon D Or yang sedang hangat dalam carian google nie pun senang-senang sahaja diketepikan oleh keyword 'kangkung'.

*Senyum sorang2 depan lappy :) 

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

16 comments:

  1. kangkung turun harga
    mesti ramai cari menu tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. aku suka kangkung goreng
    asal saja jangan pedas

    ReplyDelete
  3. singgah kat sini, kalau sudi datanglah ke SYOKBAH.com balik ye :))))

    Ariana Rose Episode 11 - http://syokbah.com/ariana-rose-episode-11/

    ReplyDelete
  4. ahahha... Kangkung juara....:)

    ReplyDelete
  5. perkara normal bila adanya isu hangat semasa.....

    ReplyDelete
  6. Hangat minggu ni kangkung ni yer..untung la bro kan?haha

    ReplyDelete
  7. Tak tau citer pn pasal kangkung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe..lepas ni tahu lah..haha

      Delete
  8. hihihihi...hbt kangkung ni..

    ReplyDelete
  9. Penangan kangkung punye pasal kan. Oh duniaa

    ReplyDelete
  10. Isu harga kenaikkan harga barang memang menarik perhatian rakyat.

    ReplyDelete
  11. ahhahaha kat keywords ika pun ada search psl kangkung T_T

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum...

    akan datang ni kangkung + ayam... sebelum ni ada yang "cipta" burger mc kangkung lepas ni bolehlah buat nasi ayam kangkung..

    trend carian kata kunci yang masih popular dan akan lebih popular dlm masa beberapa hari ni ialah :

    1.Kangkung
    2.MH370
    3.Ayam (terbaru)

    ReplyDelete