12 gambar terbaik tahun 2013 by Malaysian photographer | AKU PENGEMBARA

Sunday, January 5, 2014

12 gambar terbaik tahun 2013 by Malaysian photographer

Berikut merupakan gambar-gambar terbaik dalam satu group photography yang diambil oleh photographer di seluruh Malaysia. Bagi saya, gambar yang saya senaraikan ini cukup perfect dari semua aspek. Emotian, composition, angle dll. So, apa tunggu lagi jom kita terjah:


Photographer: Syamil Shafee


Photographer: Ahmad Shihabuddin

Photographer: Aizu DinDang

Photographer: Coke Perlukan Cola

Photographer: Muhd Shahjeehan

Photographer: Noor Helmie

Photorapher: Saiful Azri Mohamad

Photographer: Muhamad Irfan

Photographer: Mafiaburger Burger

Photographer: Fareez Ashari


Photographer: Aniq Bukhary

Ohsem kan? Setiap daripada gambar mempunyai maksud yang tersendiri. Saya berikan sekali link member photographer yang tangkap gambar tersebut. So, kalau nak tanya something macam mana dorang dapatkan gambar-gamabar tu, bolehlah rujuk kepada mereka termasuklah saya. Open. :)

Tapi kalau nak tanya saya, jangan lupa sediakan kain kuning dan dua biji telur ayam kampung k? Huhu.. ^_^

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

12 comments:

  1. Replies
    1. Cantik kan Ana? Kekadang tengok gambar dorang nie rasa macam di alam fantasi plak.. Cantik. :)

      Delete
  2. ciptaan allah. sangat cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal.. Let's say subhanallah.. :)

      Delete
  3. Replies
    1. Tu la.. Semua tu org Malaysia yg snap... :)

      Delete
  4. cantikkkknyaaa Aniq..kagum tau!
    aiks! yg nama last tu mcm kenal bah.. haha..susah mo cari telur ayam kg skrg ni..haha

    ReplyDelete
  5. akak datang bawa kain kunig dan telur ayam kampung ni aniq.. hehe.. serius memang cantik gambar yang mereka ambil..

    ReplyDelete
  6. Cantiknya.. gambar2 yg ada jiwa.. t kasih diatas perkongsian ye..

    ReplyDelete
  7. Wahh tak sangka bro pun minat gak dlam bidang ni ekk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada awalnya blog nie saya nak jadikan blog fotografi. nak tonjolkan karya foto saya tapi tak tahu macam mana benda lain plak yg menonjol. Org kenal blog nie bukan sebab fotografi.. hehe :D

      Delete
  8. Wah, amazing betoi... Sgt jeles dgn anda2 yg 'berseni' ni... Geram tgk jambu air tu... Look delicesss... Hihihi

    ReplyDelete