Vokalis kumpulan Slam dibunuh? | AKU PENGEMBARA

Wednesday, March 19, 2014

Vokalis kumpulan Slam dibunuh?

Zamani Slam
Apabila bercerita mengenai vokalis kumpulan Slam, secara automatik mesti kita semua terbayangkan seorang penyanyi yang berambut panjang dan mempunyai suara lunak merdu Zamani Slam bukan. Siapa yang boleh lupa dengan lagu popular gerimis mengundang yang pernah menjadi siulan anak-anak muda satu ketika dulu. Abang Zamani inilah penyanyi lagu tersebut.

Persoalan sekarang, benarkah vokalis kumpulan Slam dibunuh? Baru-baru ini, blog saya ini dikejutkan dengan satu keyword 'cerita pembunuhn vokalis kumpulan Slaam'. Biar betul. Saya pun cepat-cepatlah google perkataan itu memandangkan saya merupakan antara peminat kumpulan Slam.

Selepas saya mencari keyword tersebut dekat google, entri ini yang saya temui. Rupa-rupanya kisah pembunuhan Arwah Along Spoon yang tiada kaitan langsung pun dengan Zamani. artikel tersebut merupakan artikel yang saya tulis tahun lepas tetapi memberi sedikit kesan pada keyword blog. Ish.. ish.. Pelik betul permainan SEO sekarang ini. Tak tercapai dek akal.

Siapalah punya kerja taip kat google vokalis Slam kena bunuh. Suspen admin!

Vokalis kumpulan Slam dibunuh? Hmm..

Apa-apa pun semoga terhibur hendaknya. Saya tinggalkan anda dengan sebuah lagu Zamani and the gang serta sedikit daripada lagu berhantu yang pernah menghiburkan kita satu ketika dulu. Serius, teringat kembali nostalgia lama mendengar lagu daripada Kumpulan Slam ini. Ingat! Zamani Slam sihat walafiat okay. Sebarang spekulasi mengenai beliau amatlah ditegah.

Lagu berhantu kumpulan Slam

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

26 comments:

  1. fuhhh berdebau.. hehe
    ingatkan betul tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salahkan orang yang taip keyword tu.. hehe

      Delete
  2. mak aaiii..ingatkan betul2 tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Zamani sihat kak.. :)

      Delete
  3. Lagu berbisa Slam ni, sampai sekarang sedap lagi...

    ReplyDelete
  4. Hukhuk... tersedak tadi saya... suspen je.. tak pasal2 slam pulak kan hahaa.. :D

    ReplyDelete
  5. ingatkan betoi dh tadi...nsb x...slam mmg lagend...

    ReplyDelete
  6. cuak betul..ingatkan real tadi...haha

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...masih panjang lg umur dia

    ReplyDelete
  8. Teekezzzuuut den..lagu bez suara lentookkk lah dengar gakk...

    ReplyDelete
  9. salam..ingtkn betul td.. hehe

    *da lama akk x on9 ..bru smpat update blog..hehe.

    ReplyDelete
  10. tak tidur malam MET hee....

    ReplyDelete
  11. terkejut CN ! rupa2nya permainan SEO yer..isy2

    ReplyDelete
  12. terkejut kot..akak peminat slam ni suka lagu2 dia :)
    tp kes bunuh along spoon mmg tragis..

    ReplyDelete
  13. baca tajuk entri aniq pun buat akak terkejut juga..

    ReplyDelete
  14. dah tak pasal-pasal nama zamani yang keluar...

    ReplyDelete
  15. amboi terkejut betul.,, permainan keyword rupanya

    ReplyDelete
  16. terus tringat kisah lama :P

    ReplyDelete
  17. aihhh...ingatkan zamani betol2 d bunuh tadi...dalam hati,kenape takde kecoh2 kat tv,kat facebook,,,upenye orang salah search...kohkohkoh

    ReplyDelete
  18. terkejut betul baca tajuk, nasib baik hanya carian keyword je. Puteri memang minat dengar lagu nyanyian zamani dan kumpulan slam :)

    ReplyDelete
  19. lagunya sentiasa menyengat!

    ReplyDelete
  20. Perghhhh tajuk...memang leh cari makan ni..hahaha

    ReplyDelete
  21. Assalammualaikum...aniq,

    ziarah sini baca pasal vokalis slam... teringat masa dulu2..

    mselim3

    pls: traffik daripada guablog..

    ReplyDelete
  22. zamani...suara yg lunak merdu.bila agaknya dia nak ada lagu baru..

    ReplyDelete