Malam hariku kini diisi oleh gadis bernama Keesamus | AKU PENGEMBARA

Wednesday, April 10, 2013

Malam hariku kini diisi oleh gadis bernama Keesamus

Sudah menjadi kebiasaan Aku pengembara, apabila duduk sahaja depan laptop, tak miss mesti telinga nie nak dengar lagu... Aku pengembara pun tak tahu sejak bila perangai pelik nie wujud. Seingat Aku pengembara dari zaman sekolah menengah lagi telinga ini sudah terbiasa dengar lagu tak kira apa jenis lagu pun. Tak sah kalau sehari tu tak dengar walaupun satu buah lagu. Ingatkan dah masuk U nie akan ada perubahan, tetapi tetap sama seperti dulu.

Cuma bezanya kali ini setiap kali edit something (tak kiralah assignment ataupun permintaan customer)^^ lagu dari youtube menjadi peneman setia sehinggalah beberapa bulan lepas Aku pengembara terjumpa dengan seorang gadis youtube. Bagi Aku pengembara, gadis ini cukup unik kerana dia boleh menyanyikan lagu-lagu melayu dan Indonesia dan dialah yang mengisi malam-malam ku kini. Dia yang dimaksudkan ialah gadis Thailand, Keesamus. So, lagu-lagu Keesamus la menjadi peneman di dalam bilik yang sunyi sepi ini..

Secara jujurnya Aku pengembara cakap suara Keesamus taklah sehebat mana (biasa-biasa saja) namun ianya sudah cukup untuk membuatkanku jatuh cinta mendengar suara sengaunya.. Hahahaha.

Apa-apa pun jom layan lagu bersama Keesamus disamping kerja editing yang berlambak nie..^^

Antara lagu terbaik bagi nyanyian semula gadis Thailand ini (pendapat Aku Pengembara)

Tahukah anda fakta ini:
Keesamus secara tidak langsung telah berjaya menyatukan rakyat Indonesia, Malaysia dan Thailand menerusi lagu-lagu yang dinyanyikan menerusi Youtube. walaupun pelat, tapi Aku Pengembara tetap respect dengan kesungguhan anak muda ini menyanyikan lagu yang bukan dari bahasanya sendiri. Itu takpe lagi, ada satu statement yang menarik perhatian dan mungkin membuatkan anda semakin sayang dengan wanita bernama Keesamus ini.. Rujuk dibawah..

I'm thai . actually I don't really understand the conflict between Malaysia and Indonesia, sometimes when I see some comments that people may say that I'm malay but I support Indonesia band. It seems that we are having a conflict between each other, which I feel like we are not co-operate. But please remember, we are neighbor right? ^__^ I don't care If someone will hate me haha

P/s: Walau siapa pun kita dan di mana kita berada, kita tetap hamba Allah.. Tak baik gaduh-gaduh. Respect Keesamus.



TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

19 comments:

  1. ooo ok.lawa & boleh tahan...ehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not bad la.. Haha. kalau saya edit something, lagu-lagu awekz nie la yg dimainkan...

      Delete
  2. dah lama da dok ikut video dia...tadi pun baru ja dengar lagu putih2 melati...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! kalau x silap, latest dia buat cover lagu putih2 melati tu lah...

      Delete
  3. sangat best! salu dengar jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan suara budak sengau nie.. Hahaha

      Delete
  4. dah pernah dengar. Best. Kagum jugaklah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin nie kira terlambat la nie.. Hehe. time cuti bulan 12 lalu baru jumpa lagu2 Keesamus nie.. x sangka layan jgk.. :D

      Delete
    2. Aku dari Indonesia aku cinta keesamus aku cinta negaraku aku juga senang seandainya permusuhan Malaysia VS Indonesia disudahi

      Delete
  5. kita baru tahu aniq..ahaha..kalau tak baca post ni mmg tak tahu menahu langsung tau.. ^^

    ReplyDelete
  6. akak pun baru taw siapa gerangan keesamus tu lepas baca entry nie..byk jugak video dia kat utube..suara pun not bad.bolehla layan..

    ReplyDelete
  7. Boleh tahan tapi boleh tahan lagi semangat ASEAN yang ada dalam dirinya.

    ReplyDelete
  8. Anonymous01 June, 2014

    Check this out
    kalau ini lagu english ciptaan keesamus

    http://www.youtube.com/watch?v=bVWri_x231w

    ReplyDelete
  9. I Love You Keesamus
    I Miss You Keesamus
    I Like Like You Keesamus

    :) :) :) :)

    Aku suka lagu yang kamu Buat ini :Cinta terbaik Cassandra cover Keesamus AND masih mencintainya - Papinka cover Keesamus AND Geisha - LUMPUHKAN INGATANKU cover Keesamus AND NOAH Hidup Untukmu Mati Tanpamu cover Keesamus AND Sayang (ที่รัก) - SHAE cover Keesamu AND baik baik sayang cover keesamus,,,,,!!! :D

    SETIAP HARI AKU HIDUPI LAGU INI,,,,, :D (y)

    ReplyDelete
  10. I LOVE Y

    baik baik sayang cover keesamus

    ReplyDelete