Game santai hujung minggu confirm gelak | AKU PENGEMBARA

Saturday, April 20, 2013

Game santai hujung minggu confirm gelak

Bagi memulakan game ini, ikuti arahan-arahan di bawah:

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lempang
Oktober - Aku terajang
November - Aku senyum dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Lan Todak
2 - Cikgu Zakiah
3 - Zizan
4 - Neelofa
5 - Kaki aku
6 - Anak kucing
7 - Handphone aku
8 - Pak guard
9 - Driver Bas
10 - Emma Maembong
11-  Mat bangla
12 - Aaron Aziz
13 - Johan Ashari
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Ayam betina
18 - Girlfriendaku/Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Mak aku
21 - Rozita Che Wan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Hantu Kak Limah
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Tasha Shila
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Wawa Zainal
31 - Awek cun/Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku bengong
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat
Tak pakai baju - Sebab aku sangat cute

Aku pengembara: Sambungkan pilihan jawapan anda di atas dan gabungkannya menjadi satu ayat. Dapat? Kalau dapat jawapan, jangan segan kongsikan jawapan anda itu di ruangan komen di bawah. (Jawapan yang jujur akan menambahkan lagi keseronokan game ini).. Haha. Hope enjoy hujung minggu anda dan lupakan sekejap masalah.. Assalamualaikum.. jumpa lagi dilembaran akan datang :)


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

9 comments:

  1. aku terlanggar cikgu zakiah sebab aku gila..

    kesian cikgu zakiah ya..hahaha..

    aniq pnya apa? share share share

    ReplyDelete
    Replies
    1. kantoi skg nie pakai baju warna hitam.. Haha

      Aniq x boleh bg tau.. 18 tahun ke atas.. Hoho.. :)

      Aku peluk Wawa Zainal Sebab aku fikir aku hebat..
      (Bengong la sapa buat game nie.. Aku plak kena.. hehe)

      Delete
  2. aq pergi dating dengan siti nurhaliza sbb aq cemburu :)
    eh awkwardnye :)

    ReplyDelete
  3. aku terlanggar org gila sbb aku baru putus cinta..ehehe baik nyer ayat :p

    ReplyDelete
  4. aku terlanggar mak aku sebab aku cemburu..

    haha.. memang best juga main game macam ni.. :D

    ReplyDelete
  5. hehe.. pernah buat gak... yang orang mabuk rasanya ... macam2 kan... rest jap sambil gelak... :)

    ReplyDelete
  6. hehe...
    ramainye besday bulan doblas...

    aku terlanggar boyfren aku sebab aku cemburu

    ReplyDelete
  7. no rahsia, bulan rahsia, baju warna apa pun rahsia, nanti habis semua terburai hehehe.
    Parah dah ni Aniq.

    ReplyDelete
  8. Anonymous01 May, 2014

    aku terajang mak aku sebab suka hati aku la.

    ReplyDelete