Punca sebenar kejadian pukul ketua tingkatan didedahkan | AKU PENGEMBARA

Thursday, April 11, 2013

Punca sebenar kejadian pukul ketua tingkatan didedahkan


Siapa tak kenal dengan pemilik wajah di atas. Dia merupakan antara suspek yang dikehendaki kerana disyaki memukul seorang ketua tingkatan bersama rakan-rakannya. Satu Malaysia digemparkan dengan satu video yang tersebar dengan pantas dibeberapa laman sosial beberapa hari lepas [Lihat sini]. Berikutan video panas itu ramai yang bertanya apa sebenarnya punca utama berlakunya kejadian yang begitu memalukan sedemikian rupa. Ok, di sini ada beberapa faktor yang berjaya dikenalpasti menjadi pendorong kepada suspek dan rakan-rakannya memukul ketua tingkatan tersebut.. Setelah siasatan lanjut dijalankan, didapati punca berlakunya hal ini ialah terpengaruh dengan rancangan-rancangan kartun. Lihat sahaja rancangan kartun di bawah ini semuanya memberikan contoh yang tidak baik..

Aladdin suka mencuri..
Pinocchio suka menipu..
Tarzan hidup separuh bogel.. 
Batman terbang laju 320 km/j..
Cinderella balik lewat malam..
Superman pakai underwear kat luar..
Sleeping Beauty pemalas asyik nak tidur..
Snow White tinggal serumah dengan 7 lelaki..

Dah tahu puncanya? Jadi moral of the story, jangan sesekali meniru perangai buruk kartun yang pernah ditayangkan di TV. Oh no, rupanya kartun punya pasal! Hehe.. 

P/S: Artikel nie diulas dengan kepala lutut admin blog ini. Anda dinasihatkan supaya memperbanyakkan ingat Allah s.w.t agar terhindar daripada idea-idea gila admin tersebut. Sekadar hiburan bersama.. Ahakzzz.. 
Peace yo! Assalamualaikum.. (^_^)


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

9 comments:

  1. remaja mmg mudah t'pengaruh kan =_="
    eh, cam la qila ni dewasa sgt..hehe :)

    semoga kisah adik ni dijadikan iktibar kpd yg lain. No buli2 at school okey. buruk padahnya!

    ReplyDelete
  2. haha..betul juga.semuanya salah propaganda barat n yahudi.. n filem2 sekarang kat malaysia pun banyak pasal gangterisme...jadi tidak la begitu menghairankn kalau kes mcm ni bangkit semula..

    ReplyDelete
  3. hahaha..terpengaruh dgn kartun nie maybe satu faktor jugaklah...ape2 pun yg baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan.

    ReplyDelete
  4. pengaruh pengaruh. haila haila hailaaaaaa

    ReplyDelete
  5. kartun pun boleh jadi role model.. apa-apa pun diri sendiri juga..

    ReplyDelete
  6. Hahaha...anda berjaya bikin suspen .

    ReplyDelete
  7. Tak sanggup nak tgk video tu. Takut tgk perangai budak2 jaman skang.

    ReplyDelete
  8. takut tengok bebudak zaman sekarang.. muka hensem tapi ganas. Kesian kat kawan dia yang kena pukul tu. erkkk kak rasa tang alasan cinderela balik lewat malam tu mungkin betul. kakaka..

    ReplyDelete