Gambar bukti Christiano Ronaldo benci kepada maksiat | AKU PENGEMBARA

Wednesday, April 3, 2013

Gambar bukti Christiano Ronaldo benci kepada maksiat


"Saya sudah hafal Al-Fatihah, mungkin nanti saya akan minta dia (Mesut Ozil) ajarkan berwudhu".

Alhamdulillah. Ini merupakan satu petanda baik bagi bintang bola sepak Portugal ini walaupun sebelum ini beliau sering sahaja di'cop' sebagai seorang yang sombong dan tinggi diri.

Begitulah statement yang Aku pengembara temui dibeberapa laman sosial yang dinyatakan sendiri oleh pemain bola sepak pujaan ramai ini. Semoga beliau terus mendapat hidayah Allah s.w.t.

Banyak bukti yang menunjukkan kecintaan Christiano Ronaldo terhadap Islam dan ini yang membuatkan Aku pengembara respect terhadap beliau. Sebelum itu, beliau sendiri pernah menghalang perbuatan maksiat yang berlaku di hadapan mata dan berusaha untuk mencegahnya. Macam tak percaya kan? Malas nak cakap banyak, baiklah rujuk gambar di bawah ini..

 
Nampak tak Christiano cuba menghalang? hehe.. Jangan marah. peace yo!

Jumpa lagi dilembaran yang akan datang.. Salam sayang dari Aku pengembara ^^



TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

15 comments:

  1. haha.. kelakar tgk gambar n dialog dlm gambo tu.. apapun mama doakan ronaldo dapat hidayah dari Allah aminn

    ReplyDelete
  2. hehehe. lawak gambar tu. :D

    ReplyDelete
  3. hahaha...tp tak mustahil yg satu hari nanti die masuk islam...aritu dgn player israel pon tak nak tukar jersi kan

    ReplyDelete
  4. harap dia diberikan hidayah..inshaALlah..hehe.bertambah lg umat Islam.. ^^

    ReplyDelete
  5. Haha. sempat fikir bukan2 tu..!

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Moga Allah memberi hidayah buat Tuan Ronaldo. Lepas ni kalau main bola sepak pakai seluar panjang pula. :3

    ReplyDelete
  7. haha!seriously lawak.menjadi bro!
    tp kenapa ye kalo nak marah mesti berlaga kepala.ape kes ni?hahahahaha

    ReplyDelete
  8. laaaa....men2 laa dia nie hahahah

    ReplyDelete
  9. hahaha..lawak pic tu.. doakan dia dapat hidayah.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  10. Pernah tengok gambar nie kat fb ari tu..hihi

    ReplyDelete
  11. amin
    mudah2an terbuka hatinya

    ReplyDelete
  12. btol ke diorang nak kiss tu? hahahah!

    ReplyDelete
  13. amboi baguihnya bukti..haha

    ReplyDelete