Pantun cinta yang sweet (untuk yang dah khawin) | AKU PENGEMBARA

Tuesday, May 21, 2013

Pantun cinta yang sweet (untuk yang dah khawin)

Assalamualaikum semua. Memandangkan malam ini Aniq Bukhary terpaksa menyelesaikan assignment English, jadi Aniq Bukhary post la something berbahasa inggeris. Huhu. Ikut tema daa.. Ok lah, malas nak cakap banyak, jom layan pantun cinta yang sweet ini. Tapi sekali diingatkan, kata-kata ini untuk mereka yang sudah berkhawin sahaja. Mereka yang belum memenuhi syarat tersebut, dilarang keras menggunakan pantun-pantun ini.. hehe.. Jom layansss.......


One is satu,
Dead is mati,
Aku nak cakap sesuatu,
Hanya kau di hati.

Attack is serang,
Wood is kayu,
Aku cakap terus terang,
I LOVE U.

Factory is kilang,
Garden is taman,
Siapa kata aku tak sayang,
Hitam manis jadi idaman.

School is sekolah,
Still is masih,
hati ini tak pernah salah,
memilih engkau sebagai kekasih.

Fish is ikan,
Bread is roti,
Tak perlu lagi aku jelaskan,
Ciuman di pipi sebagai bukti.

eat is makan,
Shell is kerang,
Berjuta kali aku katakan,
Tiada lain hanya kau seorang.

Swiming is berenang,
Chair is kerusi,
Hati ini begitu senang,
Melihat kau berada di sisi.



TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

15 comments:

  1. haha..sesiapa yg belum kahwin dilarang guna yea..kui kui..
    kreatif la..

    ReplyDelete
  2. lepas bercinta dah kawin lain plak pantun
    http://long-cham.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. peringatan keras tu, untuk yang dah kahwin je..

    ReplyDelete
  4. hahaha simpan dlm notepad . lpas khwin nk guna ! ekekeke

    ReplyDelete
  5. ahhaha... canggih nya pantun...hihi:p

    ReplyDelete
  6. lorhhh utk org yg dah kawen je ke...x duli nak jugak..hehe..

    ReplyDelete
  7. hehehe..terbaiklah pantun aniq ni..

    ReplyDelete
  8. ekhh..rasa nak khwn lak pulak :P hahahaha xD

    ReplyDelete
  9. hahahaha...memang hebat lh aniq ni....pantun org bijak pndai ni :)..usu tabik spring tau...hehehe

    ReplyDelete
  10. kreatif-kreatif . mohon copy ye ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan.. jgn lupa kreditkan kpd Aniq Bukhary.. Huhu. (Kidding)
      Kalau nak kopi, nescafe ka, x kesah. yg penting dah bg tau admin... :)

      Delete
  11. pantun sempoi,tp bermakna.
    reka sndri ke.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! tetiba plak datang ilham tengah2 malam.. huhu :)

      Delete