First Segmen by Princess : Indahnya Kata- Kata | AKU PENGEMBARA

Tuesday, June 4, 2013

First Segmen by Princess : Indahnya Kata- Kata


Mengenali seseorang itu
mampu memberi sejuta  rasa 
gembira, sedih, rindu, benci dan sayang, 
tapi sedarkah kita, mengenali seseorang itu 
sebenarnya satu ANUGERAH.. 
biarpun hadirnya Cuma seketika
dan sekadar teman sementara.. 
bersyukurlah dengan kehadirannya kerana 
melaluinya kita dapat mengenal erti
PERSAHABATAN..

kenapa saya memilih kata-kata ini? Bagi saya kata-kata ini mempunyai 1001 makna dan menyedarkan saya apa erti persahabatan. Nak dijadikan cerita, time sekolah dulu saya merupakan antara student yang nakal di dalam kelas (Dorang cakap)^^. Ada satu hari tu, cikgu minta list nama student sekali dengan nombor fon, lepas tu kalau dah siap suruh hantar dekat bilik guru. Tapi list tu saya bawa balek rumah then apa yang saya buat?

Saya ambil fon, taip satu kata-kata then sent kata-kata tu dekat semua nombor yang ada dalam list kertas tadi. Nak tengok siapa reply paling cepat^^. Macam macam reply yang saya terima dan berjaya membuatkan saya gelak sorang-sorang. Satu soalan, berpuluh jawapan.. Keh3. Dalam gelak tu, tetiba saya dapat satu lagi mesej, mungkin inilah mesej yang paling last (Dalam hati)..

Saya pun buka mesej tu then saya baca.. Reply terbaek yang saya dapat.. kata-kata di balas dengan kata-kata (kata-kata di atas). Kalau di fikir dan di dalami kata-kata itu, bagi saya ianya membawa maksud yang sangat mendalam bagi mereka yang mempunyai sahabat. Sampai ke hari saya masih simpan lagi mesej itu dan telahpun diupgrade masuk dalam blog saya. Sesiapa yang selalu mengikuti perjalanan blog nie mesti perasan dengan kata-kata nie kan? saya letak dalam koleksi kata-kata saya.

Begitulah sedikit sebanyak kisah di sebalik kata-kata nie.. Support segmen nie :)

Tag : ABDUL HAFIZ

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

12 comments:

  1. wahh~~ bestt nyer ayat dia.. :) mengenali sahabt merupakn perkara terindah di dalam setiap persinggahan kita ^_^

    ReplyDelete
  2. Amboii deep nyee ayat :) tp mmg agreed laa dgn kate2 tersebut. mmg terbaekk! :)

    ReplyDelete
  3. bunch of thanks for joining ^^
    nice quote :)

    senarai peserta dah diupdate..
    jom blogwalking !
    http://princessdiaryme.blogspot.com/2013/06/senarai-peserta-first-segmen-by.html

    ReplyDelete
  4. sahabat selamanya. :)
    dr segmen sama. :)
    http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  5. nice!
    datg dri segmen yang sama~

    do follow me ^^
    http://nysahanysa97.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  6. Cik akak datang membawa madah cinta

    http://nysahanysa97.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    Maaf ye sayang..cik akak tinggalkan jejak

    ReplyDelete
  7. dtg singgah sini dari segmen yang sama :))
    http://edaeri.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  8. assalam...ayu dtg dr segmen yg sama..

    ada masa nanti singgah la ke blog ayu... follow sekali..dan join segmen ayu juga ye...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    ReplyDelete
  9. selamat bersegmen aniq.. :D

    ReplyDelete
  10. kita baru baca..hehe.. best juga..sahabat selama nya..moga ukhwah yg terjalin berkekalan yea.. :)

    ReplyDelete