Koleksi dialog lawak yang mencuit hati | AKU PENGEMBARA

Tuesday, July 2, 2013

Koleksi dialog lawak yang mencuit hati



Pagi ini saya kongsikan dialog-dialog mencuit hati ini sementara menunggu flight terbang ke Sabah sekejap sahaja lagi. Nie pun update dalam balai pelepasan yang bila-bila masa sahaja akan berlepas ^^. Mesti fans blog Aku pengembara tu menangis sambil hentak-hentak kaki di atas pemergian admin blog nie kan? Huhu (Bajet hot jap). Ok lupakan kejap pasal balik Sabah, jom kita layan dialog mencuit hati di bawah ini.. Keep smile :)


Situasi 1 (Cinta ke tak?)
Makwe : Awak sayang saya ?
Pakwe : Tak.
Makwe : Ok fine ! kita break !
Pakwe : Awak tanya sayang ke tak, tapi tak tanya cinta ke tak.
Makwe : Jadi awak cinta saya ?
Pakwe : Tak.
Makwe : ???


Situasi 2 (Neraka di bawah telapak kaki ayah)
Seorang anak melihat dan memeriksa tapak kaki ayahnya.

Ayah : Eh apa kamu buat ni?
Anak : Cikgu cakap, syurga di bawah telapak kaki ibu.
Ayah : Habis tu?
Anak : Neraka mesti di bawah telapak kaki ayah kan?
Ayah : Sebelum kaki neraka ni hinggap kat muka kau, baik kau blah!


Situasi 3 (Ustazah hebat)
Ustazah : Saya tidak pernah menolak hukum poligami.
Jamaah : Wah, hebat ustazah!
Ustazah : Saya tidak pernah melarang para suami nikah lagi.
Jamaah : Wah, benar-benar kelas ustazah.
Ustazah : Yang penting.....
Jamaah : Yang penting... adil ye ustazah?
Ustazah : Bukan... yang penting, bukan suami saya..
Jamaah : =.=


HOPE ENJOY!



Nak lagi kata-kata? terjah sini ---> Koleksi kata-kata


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

20 comments:

  1. hehehehe.. lawak di pagi hari ... ^^

    ReplyDelete
  2. haha sy suke no.3 tu sbb kbanyakan kite suke ckp bab2 agame tp bile sentuh bab poligami jer terus sensitif xtentu pasal padahal poligami tu halal same mcm kite dok sembang bab2 hukum hakam yg lain.tp bab poligami jerk terus jadi macam haram...errr yg pompuan tu jgn marah aaa sbb aku bkn nak poligami dgn korang pun...ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mst ramai pompuan yg frust dengan komen Harith nie.. Hehe

      Delete
  3. wkakakakka... y last tu .. hehe.. suami org xpe jgn suami sndiri.. ada ke ptt..hek3.. ^^ smga slmt smpai ke sabah ^^

    ReplyDelete
  4. hehehehehhee..kelakar giler...aniq,kat sabah duk mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tawau di bawah bayu kak.. hehe

      Delete
  5. hihi.. memang kelakar..
    p.s:akak doakan semoga selamat menaiki flight tu aniq..

    ReplyDelete
  6. Wah, boleh tahan lawaknya.

    ReplyDelete
  7. wakakka..lucu bah Aniq..
    selamat pulang ke Tawau...jgn lupa makan sayap ayam lelek ya..haha

    ReplyDelete
  8. are you from sabah??.. i thought u from peninsular.. anyway nice joke. . :)

    ReplyDelete
  9. Lawak yang menghiburkan hati.

    ReplyDelete
  10. Lawak ustazah hebat **Bole bah.. asal bukan suami ku.. haha

    ReplyDelete
  11. Hahahahahahaha...terhibur gak la petang2 yang macam bosan jer ni..hehe

    ReplyDelete