Air mata putus cinta inikah yang paling mahal harganya? | AKU PENGEMBARA

Tuesday, July 16, 2013

Air mata putus cinta inikah yang paling mahal harganya?

Gaduh ngn BF→ Off Phone → Tertidur → On Phone → "You have 1 message" → Baca mesej → You have 99 Missed Call → Nangis :'(

Gaduh → rindu sangat → nak call takut → tengok pic dia → senyum → tertidur → Bangun → Tetiba ada mesej "Sayang I minta maaf" → Nangis :'(

Rindu dia → Baca text yang lama → Tengok gambar → Teringat kenangan dulu → Masuk bilik → Kunci pintu → Baring → pelok bantal → Nangis :'(

Bangun tidur → rindu dia → nak text → ingat balik → semalam baru break → Menangis :'(

Wanita dan air mata tidak dapat dipisahkan

Nangis. Nangis. Nangis. Dunia wanita merupakan dunia yang dipenuhi dengan tangisan dan air mata. Saya tak salahkan kaum wanita, kerana memang fitrah golongan ini dilahirkan sebegitu (Tak kesah). Apa yang menjadi masalah di sini, jika ada mana-mana lelaki yang menangis teresak-esak lepas tu kunci pintu bilik, then tutup muka dengan telapak tangan nak bagi comel. Hah! ini masalah besar. Buat golongan ini saya ada nasihat, silalah berjumpa doktor pakar dengan kadar segera kerana dikhuatiri tindakan anda itu akan mengundang kemarahan wanita-wanita di luar sana. Keh3 ^^

Ok cukup dengan gurauan petang-petang, kita masuk pula bab serius. Sekarang saya nak membawa anda untuk menghayati sebuah tangisan awesome di bawah ini untuk renungan bersama. Jom! 

Rindu DIA → Baca al-Quran → Teringat dosa-dosa lama → Solat Taubat & Hajat → Berdoa → Mengalir air mata :'(

Ini barulah terbaek! Air mata inilah yang saya istilahkan sebagai air mata yang paling mahal dan bernilai mengatasi air mata pasangan kekasih yang sedang putus cinta. Wahai remaja! jangan bazirkan air matamu untuk sesuatu yang sia-sia sebaliknya menangislah kerana takut kepada Allah. Air mata yang mentitis kerana takutkan Allah walaupun sebesar kepala lalat akan mendapat rahmat Allah dihari akhirat yang mana ketika itu ramai mata-mata yang menangis penuh penyesalan..

~MUHASABAH DIRI~


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

15 comments:

  1. yer..yg last tu mmg terbaik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! tapi yg terbaik itulah yg kita selalu terlepas pandang (termasuk admin) :(

      Delete
  2. aniq..lamanya akak tak boleh buka blog aniq...tak tau nape macam ni...dari sebelum puasa problem ni..sori tau?

    ReplyDelete
  3. fitrah perempuan...sedih menangis,gumbira pun menangis..

    ReplyDelete
  4. betul tu.. tapi remaja skrg fhm2 la cm ne kan.. huk3.. mmg xguna ngis untuk lelaki@prmpuan y blm tntu sah milik kita... air mata menangis keranaNya dpt myelamatkan kita dri api neraka...

    slmt berbuka.. =)

    ReplyDelete
  5. Kalau ada lelaki sikit2 menangis, payah jugak.
    Tp lebih baik kembali kpd fitrah iaitu dekatkan diri denganNya.

    Setuju dgn statement yg last skali tu...
    #selamat berpuasa

    ReplyDelete
  6. Nangis yang last tu terbaik..
    harapnya kita tergolong dlm kategori tersebut:)

    ReplyDelete
  7. yg last tu mmg terbaik =) sama2 muhasabah diri..tq sharing

    ReplyDelete
  8. biasanya yg last r yg terjadi.. sbb aku xde awek dah

    ReplyDelete
  9. tangisan yang terakhir tu sangat bermakna..harap kita antara golongan yang menangis gitu. >.<

    ReplyDelete
  10. nice sharing... salam ramadhan...
    http://www.zahidahwahid.com/2013/07/sarawakiana-thursday-51/

    ReplyDelete
  11. wanita dan air mata tak dapat dipisahkan.. tapi tak guna menangis di atas perpisahan sebegitu.. dah dia bukan jodoh kita terima aje la, pasti ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  12. Air mata tu senjata wanita. Hekhek~ Lagipun normal la tu bila perempuan menangis sebab putus cinta ^^ semua orang pun pernah alami.

    ReplyDelete
  13. sy dok tunggu jugak ade ker tak org yg nk nangis kerana sy...ada tak da tak?ekeke :)

    ReplyDelete