Apa yang hebat sangat dengan budak Badhri Radzi tu? | AKU PENGEMBARA

Saturday, November 2, 2013

Apa yang hebat sangat dengan budak Badhri Radzi tu?

Badhri Radzi (Piya)

Sejak kebelakangan ini nama Badhri Radzi ataupun Piya semakin menjadi sebutan dalam kalangan peminat bola sepak tempatan. Pemain ini telah membantu pasukan Kelantan memenagi banyak Piala sebelum ini dan menjadi sumber inspirasi kepada rakan sepasukan. Mari kita lihat apa antara sumbangan dan kehebatan kepten pasukan Kelantan ini:-

1) Pemain tengah antara yang terbaik dalam sejarah bolasepak Malaysia.

2) Jaringan-jaringannya pernah di angkat antara 100 gol terbaik dunia.

3) Web sukan antarabangsa yang berpakalan di USA menggelarkannya sebagai Asian/Malaysia David Beckham.

4) Laman fanspage Fernando Torres yang mempunyai jutaan pengikut di dunia pernah menyiarkan gol sepakan sudut dari Piya yang dianggap terbaik di dunia.

5) Piya salah satu pemain yang paling kurang menerima kad kuning atau mengasari pihak lawan.

6) Piya di percayai salah satu pemain yang menerima tawaran paling lumayan dalam sejarah bolasepak Malaysia.

Begitulah kehebatan Piya ini. Namun apa yang menjadi persoalan kepada peminat tempatan, beliau tidak mendapat tempat dalam Sskuad kebangsaan walaupun telah terbukti kehebatan. Apa-apa pun, good luck for Piya.


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

26 comments:

  1. Terbaik....salam kenal...dah add anda jadi followers.

    ReplyDelete
  2. Piya kalau menjadi pemain sabahawk nanti kan bagus. (Gurau) Peace yo

    ReplyDelete
  3. Piya the best...suka dia..
    Gomo Kelate gomo..
    Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gomo Kelate gomo..
      Gomo Sabah gomo..
      Haha :D

      Delete
  4. ini disebabkan jurulatih skuad kebangsaan kita tidak professional..dia hanya akan pick player dia tanpa memikirkan cadangan dari orang lain..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai dah yang menyuarakan rasa tidak puas hati mengenai hal ini.. Admin pun x tahu apa dalam fikiran dorang...

      Delete
  5. piya rupanya.,...ingat siapa tadi..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Siapa yg minat bola tu kenal la budak nie :)

      Delete
  6. femes tu....anda juga boleh menjadi seperti dia.

    ReplyDelete
  7. ihihihihihi abe piya <3

    gomo kelate gomo!!!! :D

    ReplyDelete
  8. errr no comment pasal bola, apa pun, goodluck laa kepada pemain ini :)

    ReplyDelete
  9. hebat jugak dia nie...tahniah!

    ReplyDelete
  10. Salam Maal Hijrah dari bunda...

    ReplyDelete
  11. salam maal hijrah aniq.. akak bab bola sepak sokong je.. hehe..

    ReplyDelete
  12. wahh terbaik dia :) prestasinya semakin membaik :)

    ReplyDelete
  13. Nama dia piya ka?wah..bru tau ni

    ReplyDelete
  14. salam aniq =)

    no komen sbb lau dia xpkai jersi bola, meng xkenal sape..huhu ;p
    apepun wish gud luck juga ^_^

    ReplyDelete
  15. Gambar piya tgh solat sblm perlawanan tersebar di fesbuk...mgkin berkat drpd tu dia sentiasa tenang..bila jiwa tenang, sudah tentu dpt memberi tumpuan yg baik

    ReplyDelete
  16. dia tak dapat sebab ada orang yang tak suka,, pfffttt!!! kena tambah satu lagi aniq, dia seorang yang setia,, setia kepada TRW. tq piya :D

    mujadafewa.my

    ReplyDelete
  17. Satu like untuk Piya..hahaha

    ReplyDelete
  18. no 5 saya baru tahu..tq boohh...hihi

    ReplyDelete
  19. Terbaik!

    Piya mmg diakui antara pemain terbaik. Tak mustahil menang anugerap MVP tahun ni.

    Tapi, semua tu tak dipandang oleh coach Raja. Dia tetap dengan pemain yg pernah dilatihnya dulu2....

    harap bulan 12 ni, dia berundur....

    ReplyDelete