Senarai penuh perpindahan pemain liga Malaysia 2014 (April) | AKU PENGEMBARA

Saturday, March 15, 2014

Senarai penuh perpindahan pemain liga Malaysia 2014 (April)

Jendela perpindahan pemain Liga Malaysia 2014 bakal dibuka pada 23 Mac hingga 22 April ini. Di bawah ini saya senaraikan perpindahan pemain untuk 'april window' daripada rumours sehinggalah pemain tersebut sah menyertai pasukan baru.

Wan Zack Haikal kembali ke Liga Malaysia

JOHOR DT 1
Marcos Elias Santos (Import Brazil) 
Signed
Jorge Pereyra Diaz (Import Argentina)
Signed


KELANTAN
Prince Tagoe (Pemain kebangsaan Ghana) Signed
Hussein Alaa Salman (Pemain kebangsaan Iraq) Signed
Brendan Gan (Sydney FC) Signed
Wan Zack Haikal (Ryukyu FC)
Signed
Fitri Omar (ATM)
Signed

SARAWAK

Ryan Alan Griffith (Import Australia) Signed
Hassan Mohamad (Pemain kebangsaan Lubnan)
Signed

SELANGOR

Evaldo Dos Santos (Import Brazil)
Signed
Nazmi Faiz Mansor (PKNS)
Signed
 
TERANGGANU
Marco Tulio (Import Brazil) Signed
Mustapha Dabo (Import Senegal) Signed
Javier Estupinan (Import Columbia) Signed

PERAK
Milan Purovic (Import Yugoslavia)
Signed
Abdullahfees (Import Nigeria) Signed
Hassan Daher (Import Lubnan) Signed
Imad Ghaddar (Pemain kebangsaan Lubnan) Signed

T-TEAM
Jimmy Mulisa (Pemain kebangsaan Rwanda)
Signed
Leandro Dos Santos (Import Brazil) Signed
Goran Subara (Import Australia) Signed
Zul Aziz Nawawi (Terangganu) Signed
Fazli Baharudin (PKNS) Signed

PKNS
Shahruain Abu Samah (FELDA) Signed

ATM 
Fabrice Noel (Import Haiti) Signed
Park Yong Ho (Import Korea) Signed

KEDAH
Aender Naves Mesquita (Import Brazil) Signed

NEGERI SEMBILAN
Philani Kubheka (Import Afrika Selatan) Signed
Ivan Babic (Bekas import Sarawak) Signed

FELDA UNITED

Raimi Mohd Nor (Selangor) Signed

KL SPA
Guy Bwele (Bekas import Sarawak) Signed
Alen Guc (Bekas import Kedah) Signed

Aku pengembara: Segala isi kandungan yang terdapat dalam entri ini merupakan informasi yang dikutip dari pelbagai sumber seperti akhbar, blog dan beberapa laman sosial lain. Artikel ini akan diupdate dari semasa ke semasa sehinggalah tarikh tutup perpindahan pemain diumumkan. Untuk pengetahuan, tanda (Signed) akan diletakkan dibahagian tepi nama pemain yang telah pun sah menyertai pasukan baru.

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

8 comments:

  1. alamak aiiiii, tak tahu laa ika bab bola2 ni huuuuu :)) ika klik3 tabung aniq SDB 2x n churp :))

    *sorry tak dapat singgah selalu, ika busy practical....semoga dipermudahkan segala urusan aniq ya :))

    ReplyDelete
  2. Haha..yang negeri lain tu tunggu senarai pemain ke? Ke tak ada dah untuk negeri lain?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan update dari semasa ke semasa bro :)

      Delete
  3. mama tak follow kisah pasal bola ni.. hihihi
    dulu masa sekolah rajin la

    ReplyDelete
  4. harap pemain tempatan juga menyinar musim ni...

    ReplyDelete
  5. belilah pemain mahal...

    ReplyDelete
  6. hehe kalau bab ni agk kureng..tgk pndai lah hehee ^_^

    ReplyDelete