Romance in fate bridal fair Mid Valley 2014 | AKU PENGEMBARA

Monday, March 3, 2014

Romance in fate bridal fair Mid Valley 2014

Sabtu dan ahad baru-baru ini, saya berkesempatan merasai sendiri kehangatan pemeran pengantin yang diadakan di Mid Valley Exibition Centre (MVEC). Saya yang datang atas tiket photographer itu berasa sungguh teruja kerana inilah pertama kali saya mengikuti pameran pengantin. Bekerjasama dengan La Memoria Wedding Event satu penghargaan buat production kami Antz Pictures Studioz.

Mari kita lihat beberapa keping gambar sepanjang event berlangsung.

kawan-kawan tempat bekerja selama 2 hari di Mid Valley.
Lokasi event. Mid Valley Exibition Centre.
Pentas utama
Kerja oh kerja! Dua hari event hanya menghadap backdrop ini.
Charles, orang yang offer saya untuk jadi photographer event.
Penerangan diberikan oleh crew La Memoria
Ruang khas yang disediakan untuk bergambar.
Akak, cover senyum tu. manis sangat :D
Kenangan terindah pengunjung di Eiffel Tower :)
Mencipta gaya yang kreatif menzahirkan cinta. :)
Tertarik pula pada adik comel ini. Comel kan?
Lamaran secara life di hadapan ribuan pengunjung.

Apa perasaan anda sebagai wanita apabila dilamar dikhalayak umum? Mungkin itulah yang dirasakan oleh pompuan ini apabila lelaki baju biru yang siap dengan member2 membawa belon bertulis 'will u marry me?'. Satu dewan kat Mid Valley pompuan nie lari dan sampai satu ketika lelaki tu berjaya juga mendapatkannya.

Tanpa berlengah lagi laki tu bagi cincin then cakap bahasa cina yang aku sendiri tak paham. Nangis wei pompuan ni. Aku pun tak tau kenapa. wanita2 diluar sana yang tahu tolong expalin sikit?

Itu sahaja perkongsian untuk kali ini. In shaa Allah minggu hadapan akan ke Petaling Jaya pula tapi tak tahu event apa. Kalau ada rezeki in shaa Allah bekerjasama lagi dengan La Memoria lagi di Petaling jaya nanti. Doakan saya dan production Antz Pictures Studioz dapat job tu nanti. :)

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

15 comments:

  1. Backdrop tu lawa2 & cute. Kenapa pompuan nangis? Sebab dia terharu laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke.. Wanita dan air mata tak dapat dipisahkan.. huhu :D

      Delete
  2. nampak memang meriah sangat...

    terpulanglah siapa kita dan kepada siapa orang kita nak lamar dan cara apa pun...

    yang perlu diingat biar tak terikut2 budaya luar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Bunda. Peringatan penting untuk saya ni.

      Delete
  3. wah...lamaran betul-betul ke tu, mungkin untuk kita sebagai belajar budaya lain.

    ReplyDelete
  4. Wahh.. menarik & meriah.. :D

    ReplyDelete
  5. perempuan tu nangis sebab lelaki tu dapat tangkap dia masa dia lari, actually dia tak nak khawin lagi..kalau tak nape dia lari kan kan...hehehe agaknya le.

    Dari gambar tengok memang meriah sangat event ni..menarik :)

    ReplyDelete
  6. Suka jugal pergi ke tempat2 begini,

    ReplyDelete
  7. mesti terharu wanita tu bila dilamar macam tu aniq.. tu sampai menangis.. semoga aniq dan antz production terus success.. :D

    ReplyDelete
  8. Nampak meriah sangat event ni Aniq.... :)

    ReplyDelete
  9. Kesian perempuan tu, nak tolak tak tergamak

    ReplyDelete
  10. Terbaik la bro..bila dah serius dalam bidang yang kita minati memang macam ni lah penangan dia..hehe..

    ReplyDelete
  11. pasti wanita tu rasa terharu..airmata gembira la tu :)

    ReplyDelete