Fotografi interaksi manusia dan haiwan yang sangat unik (4 gambar) | AKU PENGEMBARA

Saturday, May 3, 2014

Fotografi interaksi manusia dan haiwan yang sangat unik (4 gambar)

"Fotografi yang amat unik dengan interaksi manusia dan haiwan sangat akrab bagai ada satu pertalian yang tak dapat dipisahkan". Begitulah yang dikatakan oleh Azhafizah dalam laman blognya yang pernah aku baca sebelum ini. Setuju? Ya, sebagai seorang photographer aku sangat bersetuju. Lihat sahaja gambar di bawah ini:

Comel tak saya posing? nak tengok :)

Eh, benda apa plak nie? :)

Ehem.. Tangkap gambar apa tu bro? :)

Benda nie ke photographer selalu bangga-banggakan tu.. emm

Nampak tak interaksi antara dua makhluk Allah ini. Sangat-sangat indah dan natural kan? Kadang-kadang aku terfikir, lebih baik aku jadikan haiwan-haiwan ini sebagai model assignment aku tak pening kepala otak. Keep smile.. (^_^)

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

17 comments:

  1. Wah, betul2 nampak natural.. Suka sangat tengok! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah susah2 nak suh posing.. hehe

      Delete
  2. ika setuju aniq, sebab ika pun camtu bila ambil gambar kucing kat rumah ni..kita pegang camera pandai je dia dah ready nak pose ahahahaha...cuteeee... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Tu yg best tangkap gambar haiwan. Tp Aniq skg pening la Ika cari model fesyen.. Nak bayar model foreigner kat kampus tapi faham2 je la foreigner nie. banyak cekadak. cari local model plak kena ajar posing dari step 1 sampai akhir. Pening wei..

      Delete
  3. kalau tengok org bemesra dgkucing atau sugar glider tu ada la, kalau dengan kingkong, inilah kali pertama tengok yg mcm ni, memang giler la jurugambar tu

    ReplyDelete
  4. hihih, menarik gambar2 ni..

    ReplyDelete
  5. Aniq, bile nak amik gambar atas gunung..ehehehe kalau kat Gng Nuang boleh dapat tupai yg jinak mcm dlm gambar tu tau ehehehe

    ReplyDelete
  6. huhuhu...meamng syiok ambil gambar bintang... tapi kalau ada equipment yang best macam tele lens tu memang syiok gilerr... kelmarin first time ambil gambar binatang... tapi bukan haiwan liar lah...hanya seekor sesumpah yang dah lama tak nampak :D

    ReplyDelete
  7. Gambar gozilla tu memang bahaya betul, sangat berani jurukamera tu. kena ada insuran besar...

    ReplyDelete
  8. Saya selalu tengok national geographic. And very wondering how they capture the moments. Singa tengah kejar binatang lain pastu nak amik gambar. Tak kena gigit ke? Camne eh?

    ReplyDelete
  9. bukan mudah nak menghasilkan gambar yang terbaik dari haiwan ni kan. kalau manusia senang nak arah itu ini untuk posing. Apepun memang perlu interaksi yang bagus kan. Tapi kalau snap gambar haiwan ni confirmlah buat aksi apa pun comel :)

    ReplyDelete
  10. Memang nampak naturalkan Aniq pic dgn haiwan ni... tapi klu mo gambar haiwan berbisa takott jugak...haha

    ReplyDelete
  11. Emm dia posing lebih menarik dari saya posing lahhh..haha

    ReplyDelete
  12. ahahahhahak..cute sangat..anda di tag
    http://hunyieda.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  13. hebat,, muja teringin nak amik gambar cantik,, tapi tak penah berhasil,, :'(

    ReplyDelete
  14. memang kamikaze,berani mati

    ReplyDelete