Kalaulah haiwan pun ada Facebook dan twitter | AKU PENGEMBARA

Thursday, September 26, 2013

Kalaulah haiwan pun ada Facebook dan twitter

Pernah tak terfikir apa agaknya status haiwan dalam dunia nie jika mereka mempunyai akaun facebook atau twitter? Dengar khabarnya melalui kepesatan teknologi kini, haiwan-haiwan juga tidak ketinggalan untuk turut sama memeriahkan laman sosial. Di bawah ini merupakan antara status mereka yang berjaya dikesan oleh admin. (^_^)


NYAMUK: Baru habis ronda rumah Atan.. kenyang beb.. Murah rezeki malam ni.

CICAK: isteriku tersepit pintu.. Menduda lagi kali ke 24..

AYAM: Boh, kalu esok kawe tak update status, maknonyo kawe keno goreng doh.. I luv u all.. Jangan lupo wat kenduri arwah untuk kawe deh..

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING JANTAN: Baru je tweet awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

KUCING BETINA: Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.

KHINZIR: Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye... wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw... agak-agak laa wey!

~SEKIAN~

Aku pengembara
: Kesian dengan khinzir tu kan?? Hehe. Harap semua enjoy dengan perkongsian kali ini (Tak mau tention-tension). Ok la, nak sambung balik kerja editing. Jangan marah (^_^). Assalamualaikum..

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

17 comments:

  1. mianannaa..kompem lagi meriah andai mereka ada pesbuk jugak hahhak..gempak !

    ReplyDelete
  2. Memang kelakarlah kalau diorang boleh update kat Facebook. Ceria sikit dunia.

    ReplyDelete
  3. hahahahhaha lawak pastinya kecoh 1 dunia

    ReplyDelete
  4. hihi.. memang lucu kalau mereka boleh update status kan.. :D

    ReplyDelete
  5. meriah je fb tuh... keh4.. kalau pola bear mst asyik update zzzzzzzz je :p ekekkek

    ReplyDelete
  6. hahaha...lucu bah Aniq.. ada2 jak kan..klu haiwan ni ada fb@twitter habis lah...:p

    ReplyDelete
  7. ehehe kucing jantan tu miang sungguh laa...sebijik...ehehe :p

    ReplyDelete
  8. ika sendiri takde facebook, dahsyat kali sejuta kalau haiwan ada facebook haha :D

    ReplyDelete
  9. memang melucukanlah jawabnya..

    ReplyDelete
  10. ahahahaaaaaaa.... memang lucu

    ReplyDelete
  11. haha...lawak²....pecah perut gelak... :P

    ReplyDelete
  12. hahaha..nasib takde dan tak boleh lansung..heee

    ReplyDelete
  13. hahaha.. nasib la haiwan xde fb..

    ReplyDelete
  14. hahaa..kalo haiwan de fb duk cerita pasal keturunan jelahh hahaa :D

    ReplyDelete
  15. hahaha..lame x dtg sini msuk2 truz tergelak akak bace entry nie..memang meriah ooo klu haiwan pun sibuk berfb

    ReplyDelete
  16. Hahaha..kucing tu xleh blah btol =) kalau binatang pn ada fb..mknanya haiwan pn ada akal..bhaya tu..

    ReplyDelete