Benda kecik inilah yang kita selalu terlepas pandang | AKU PENGEMBARA

Tuesday, September 10, 2013

Benda kecik inilah yang kita selalu terlepas pandang

Benda kecik inilah yang kita selalu terlepas pandang terutamanya bagi student lelaki. Apa benda yang kecik tu? Ok, di sini biar saya berterus terang (Cheewah^^). Benda kecik yang dimaksudkan di sini ialah jadual waktu belajar. Kita sering menganggap membuat jadual waktu itu sesuatu yang kecik dan remeh. Namun sedarkah kita melalui jadual belajar inilah kita akan menjadi seorang yang cemerlang dan berdisiplin.

Sebenarnya buat jadual nie tak susah mana pun. Menurut Dato' Fadzilah Kamsah, untuk menjadi pelajar cemerlang buat jadual yang mudah diikuti serta patuh kepada jadual. itu sahaja. Siapa cakap nak buat jadual nie payah? Lihat sahaja jadual johnsons baby di bawah ini, Sempoi :)

Jadual sorang budak design Universiti Limkokwing tempat Aniq Bukhary belajar. Simple kan?

Ek'elleh tak la susah mana pun. Kalau dia boleh, kita pun boleh! Renung-renungkan dan selamat beramal. Nak pegi shoot jap. Huhu.. Assalamualaikum..


TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

13 comments:

  1. ooooo jadual waktu belajar ke?igt jadual waktu solat.ehehe
    tp yer lah.sy dulu pun masa study dulu mmg jarang tgk jadual seminar...tp mujurlah xde satu pun yg sy terlepas pandang...beringat sebelum kene tendang...ekekeke :p

    ReplyDelete
  2. hehehehe..bijak aniq merancang masa..hehehe..

    ReplyDelete
  3. sesiapa yg boleh ikut jadual belajar ni mmg Kak respect lah Aniq.. sbb dulu2 kakak rajin juga buat..cuma mo ikut tu mmg susah..hehe:)

    ReplyDelete
  4. bagus ikut jadual begini.. tapi akak dulu takde jadual waktu belajar..guna buku nota kecil tulis apa aktiviti yang nak kena buat pada hari berkenaan.. hehe..

    ReplyDelete
  5. lengkapnye jadual cmni.. aefa dulu jadual ade 6 divider jer.. hehe..

    ReplyDelete
  6. kena bijak merancang masa,, dulu masa sekolah memang buat,, tapi bila dah kat universiti semuanya kena ada dalam kepala ...

    ReplyDelete
  7. Sy slalu buat jadual time ada test/exam jer, sebab busy, just focus time kt dlm kuliah jer.
    Susah nak jumpa lelaki yg buat jadual camni :)

    ReplyDelete
  8. perghh . jarang2 budak lelaki ada jadual belajar . btw , gedlak aniq :)

    ReplyDelete
  9. wah bagus, Qeela dlu pon mesti ade jadual study :) Anyways all the best ye! :)

    ReplyDelete
  10. Weweeeiiiittt. Bagusss nyaaa bila tengok student lelaki rajinnnn cemni haaa. Teruskan usaha andaaa. Semoga terus sukses!

    ReplyDelete
  11. ahhah.. jadual wktu ke kelas ada.. kalau utk study sndiri tu xde jadual sbb mmg saya xkan ikut.. kadang2 tu masa bertindih dgn aktiviti kelab n sukan...ohoh!

    ReplyDelete
  12. wahhhh bgus betol =) ambe xpnh pn ada semua 2..kecuali msa sek rendah...terbaik la..smoga dipermudahkanNya

    ReplyDelete
  13. bagus aniq mesti sorg yg dsplin ni :)

    ReplyDelete