Keputusan terkini Piala dunia FIFA Brazil 2014 | AKU PENGEMBARA

Tuesday, June 17, 2014

Keputusan terkini Piala dunia FIFA Brazil 2014

Piala dunia FIFA Brazil 2014

Sedar tidak sedar, Piala dunia Brazil telah pun memasuki hari yang ke-5 hari ini. Kejutan demi kejutan terus berlaku dan terbaru pasukan Portugal yang diperkuatkan oleh pemain terbaik dunia Cristiano Ronaldo dibelasah Jerman 4-0. Semakin menarik persaingan untuk edisi kali ini walaupun masih di peringkat awal.

Antara keputusan luar jangkaan pemerhati bola sepak

Mungkin ada dalam kalangan anda yang terlepas untuk mengikuti perlawanan pasukan kegemaran anda lantaran urusan kerja yang banyak. Jangan risau anda boleh mengetahui keputusan itu dengan cepat dan pantas melalui widget yang saya perolehi melalui blog Hasrul Hassan ini. Widget ini memaparkan semua keputusan serta detail sesuatu perlawanan dengan pantas.

Football results provided by whatsthescore.com

Widget ini akan mepaparkan keputusan terkini kesemua perlawanan bola sepak Piala Dunia FIFA 2014. Bagi peminat tegar bola sepak mungkin tidak asing lagi dengan perkataan livescore yang akan update secara live sesuatu perlawanan dan widget ini mempunyai fungsi yang sama dengannya. Semoga dapat membantu.

Senarai penjaring terbanyak (diupdate dari semasa ke semasa)

6 gol
James Rodriguez (Colombia)

5 gol
Thomas Muller (Jerman)

4 gol
Neymar (Brazil)
Lionel Messi (Argentina)
Andre Schurrle (Jerman)

3 gol

Arjen Robben (Belanda)
Robin Van Persie (Belanda)
Karim Benzema (Perancis)
Enner Valencia (Ecuador)
Xherdan Staqiri (Switzerland)

2 gol
Tim Cahill (Australia)
Mario Mandzukic (Crotia)
Gervinho (Ivory Coast)
Luis suarez (Uruguay)
Miroslav Klose (Jerman)
Toni Kroos (Jerman)
Mats Hummels (Jerman)
David Luiz (Brazil)
Oscar (Brazil)
Andre Ayew (Ghana)
Clint Dempsey (USA)
Memphis Depey (Belanda)
Ivan Prisic (Croatia)
Jackson Martinez (Colombia)
Wilfried Bony (Ivory Coast)
Ahmed Musa (Nigeria)
Gyan Asamoah (Ghana)
Islam Slimani (Algeria)
Alexis Sanchez (Chile)
Bryan Ruiz (Costa Rica)
Abdelmoumene Djabou (Algeria)

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

6 comments:

  1. byk sgt mkn KFC tu la pasal....ehehe Portugal habis laaaaaa ;)

    ReplyDelete
  2. masih setia dengan german,dari dulu hingga kini.hihi

    ReplyDelete
  3. CN suka sangat german menang beso ! hehe

    ReplyDelete
  4. emm..akak tak tengok pulak fifa nie...en.husband yang rajin tengok..

    ReplyDelete
  5. kena getah portugis..hahaha

    ReplyDelete
  6. German sejak dulu lagi huhu.. :D

    ReplyDelete