Jiwa ku jiwa bisnes (11 gambar) | AKU PENGEMBARA

Wednesday, August 1, 2012

Jiwa ku jiwa bisnes (11 gambar)

Selain daripada menjadi seorang jurufoto part time, Aku pengembara juga turut menjalankan bisnes printing tshirt. Pada awalnya bisnes ini hanya sekadar hobi bagi Aku pengembara coz dari dulu lagi Aku pengembara mempunyai impian untuk memakai baju hasil design sendiri. Entry kali ini sebenarnya menjawab persoalan mengenai gambar kontroversi Aku pengembara yang menjadi bualan hangat rakan-rakan Aku pengembara sendiri. Untuk melihat gambar kontroversi itu, bolehlah klik Sini ---> Aku anak melayu tak kan menyerah kalah.


 Contoh baju yang telah siap dicetak.

Sifu, Abang Azmi menerangkan serba sedikit tentang dunia pencetakan baju.

Rakan seperjuangan dari pelbagai negeri yang turut berkongsi minat yang sama. Hidup melayu!

T-shirt simple. Dalam proses untuk disiapkan.

 Jentera yang digunakan untuk mencetak T-shirt.

Kenangan bersama Abang Azmi ketika di Wangsa maju.

Contoh T-shirt yang telah siap.

Satu lagi contoh T-shirt.

Yang nie menggunakan teknik heatpress.

T-shirt pertama yang saya hasilkan sewaktu awal penglibatan dahulu. (^_^)

Give smile to everyone daripada Aku pengembara. Haha!

*Aku pengembara turut menawarkan khidmat mencetak nombor jersey. Siapa yang berminat, inform je kat sini ---> FB atau pun kalau susah sangat contact nombor nie (0102710167).. InsyaAllah akan dilayan. Mesej 24 jam, calling di luar waktu kelas.. (^_^)



TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

3 comments:

  1. bolehla tempah tshirt kan..berapa min pembelian?

    hrga? leh tau?

    ReplyDelete
  2. Berapa pun boleh. bergantung kepada permintaan.. apa2 hal, boleh berhubung terus di FB ataupun akaun gmail saya..

    ReplyDelete
  3. wow! good job Aniq..akak pun ada buat bisnes printing ni. tapi akak more to cenderahati & corporate gift.

    semoga terus sukses!

    ReplyDelete