Soal jawab cinta bersama ustaz (3 photo) | AKU PENGEMBARA

Tuesday, May 22, 2012

Soal jawab cinta bersama ustaz (3 photo)




Bersambung.. 

Entry kali ini lebih kepada nasihat untuk para remaja termasuklah diri Aku pengembara sendiri yang sedang meningkat remaja. Aku pengembara akui bukan mudah untuk kita mengelak daripada terjerumus ke dalam dunia cinta yang buta dan membutakan ini. Tetapi harus diingat, cinta sesama insan ini ada batasnya dan hanya pernikahan sahaja yang boleh menghalalkan apa yang sepatutnya. Malu dan segan pula rasanya bagi Aku pengembara mengulas panjang tentang hal ini kerna akhlak belum sempurna di samping ilmu di dada belum mencukupi lagi..

Aku pengembara teringat pada satu kata-kata iaitu "jangan pernah menyentuh hati seseorang jika kamu tidak berniat untuk menikahinya". Mungkin inilah rumusan daripada entry kali ini kerna tindakan itu dikhuatiri akan mengorbankan sekeping hati suci. Sebelum itu, sejuta kemaafan dipinta sebab sambungan daripada karya ini belum siap lagi. Aku pengembara betul-betul buzy sejak kebelakangan nie. Buzy ngn assignment nak tempah studio, lepas tu nak shoot plak. Maklum la semakin dekat cuti sem nie semakin sibuk la dengan final project. Apa-apa pun untuk menghargai anda semua, Aku pengembara akan post juga untuk sambungan 'soal jawab cinta' ini dalam masa terdekat. Semoga dengan entry kali ini sedikit sebanyak memberi manfaat untuk kita semua. Lagi satu, jika karya nie bermanfaat jangan lupa untuk share kerna ilmu itu hak milik kita bersama. :-)

 

TEGUR BILA AKU SALAH, HULURKAN TANGANMU BILA AKU LEMAH

2 comments:

  1. "Nak study je" selalu dijadikan alasan..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. 2 la pasal.. gitulah dunia remaja (termasuk saya) :)

      Delete